Nuorisovaltuusto on aktiivisista 13-18 -vuotiaista nuorista koostuva Sastamalan kaupungin poliittisesti, uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumaton päätöksentekoelin, jonka tarkoituksena on vaikuttaa nuorten asioihin. 21-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan kahden vuoden välein vaaleilla.


Tervetuloa nuorisovaltuuston kotisivuille!

Nuorisovaltuusto on aktiivisista 13-18 -vuotiaista nuorista koostuva Sastamalan kaupungin poliittisesti, uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumaton päätöksentekoelin, jonka tarkoituksena on vaikuttaa nuorten asioihin. 21-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan vuosittain vaaleilla. Ehdokkaiksi voivat asettua kaikki sastamalalaiset yläkoululaiset sekä toisen asteen opiskelijat. Nuorisovaltuuston tehtävänä on kehittää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä järjestää tapahtumia. Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan 9 henkilöä jotka muodostavat nuorisohallituksen.

Nuorisovaltuusto osallistuu keskeisenä toimijana lasten ja nuorten asioiden päätöksentekoon Sastamalassa. Nuorisovaltuusto antaa lausuntoja sekä tekee esityksiä ja aloitteita nuoria koskevissa asioissa. Sastamalan nuorisovaltuustolla on käytettävissään kaupungin budjetista varattu määräraha. Määräraha on Pirkanmaan suurin ja vuonna 2010 se oli 27 000 euroa. Määrärahasta suurin osa menee erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Muita kuluja ovat eri tahojen avustaminen (järjestöt, seurat, nuorisotalot, stipendit) sekä hallintomenot.

Nuorisovaltuustolla on edustajat kaikissa kaupungin hallintokunnissa (valtuusto, hallitus, lautakunnat ja johtokunnat). Edustajillamme on läsnöolo- ja puheoikeus hallintokuntien kokouksissa. Jäsenemme ovat toimineet hyvin aktiivisesti luottamustoimissaan. Nuorisovaltuusto on antanut merkityksellisiä lausuntoja muun muassa kouluruoan parantamisesta, koulujen loma-ajoista, seudun liikenneyhteyksistä ja koulukuljetuksista. Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä muiden nuorten vaikuttajaryhmien ja nuorisovaltuustojen kanssa.

Nuva ry blogista...

21.3.2018
Tämän kevään Aktiivipäivät pidettiin menneenä viikonloppuna 16.-18.3. Ylivieskassa. Menoa ja meininkiä riitti varmasti jokaiselle, ja sitäkin enemmän kovatasoista koulutusta!Tapahtuman teemana oli vaalit j…
6.2.2018
Piirihallitusten jäsenet kouluttautuivat, tapasivat toisiaan ja viettivät aikaa nuvaperheen kesken Helsingissä 3.–4.2.2018. Koulutuksen yhteydessä julkaistiin Piiritoimijan käsikirja, joka on uuden uutukainen työkalu …

Alta löydät linkit nuorisovaltuuston kokousasiakirjoihin. Pyrimme lisäämään pöytäkirjat sivuille mahdollisimman pian kokouksen jälkeen.

Vuosi 2016

Vuosi 2017

 

Mitä on saatu aikaan? 

Koulualueiden ympäristöön on vaikutettu ja kaikkiin kouluihin alakouluja myöden on perustettu oppilaskunnat. Edellisvuosien pitkät syyslomat ja talvilomat olivat myös nuvan ansiota. Nuva on antanut myös lausuntoja kouluruuan parantamisesta, kaupungi strategiasta ja nuorsiotilojen aukioloajoista. Nuorisovaltuuston edustaja on myös ollut haastattelemassa ja valitsemassa kaupungille nuorisotyöntekijöitä. 

Jatkossa kaikki nuvan tapahtumat ja ajankohtainen toiminta löytyvät näiltä sivuilta.

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki