Sastamalan nuorisovaltuusto


Sastamalan 21-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan vaaleilla kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Toimikauden ensimmäisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan 9-jäsenisen Nuorisohallituksen. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 1.1.2020-31.12.2021. 

Nuorisovaltuusto kehittää lasten ja nuorten hyvinvointia ja palveluita sekä järjestää tapahtumia ja muuta toimintaa omalla alueellaan. Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokouksia on säännöllisesti noin kerran kuukaudessa, ja kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin Sivistyskeskus Uossolla. Nuorisovaltuuston pöytäkirjat löydät täältä.

Nuorisovaltuuston paikat jakautuvat kiintiöittäin sekä alueellisiin kiintiöihin että ikäkiintiöihin. Ikäkiintöitä on kaksi: 13-15 -vuotiaat sekä 16-18 -vuotiaat. Alueellisia kiintiöitä on kolme: etelä (entinen Vammalan kaupungin alue), länsi (entiset Äetsän ja Kiikoisten kuntien alueet) ja pohjoinen (entiset Mouhijärven ja Suodenniemen kuntien alueet). Jokaisella alueella on kaksi kiintiöpaikkaa molemmille ikäkiintiöille. Alueellisten paikkojen jakautuminen on laskettu suhteessa alueella asuvien nuorten määrään.  Paikat jakautuvat seuraavasti: etelä 12-paikkaa, länsi 5-paikkaa ja pohjoinen 4-paikkaa. Kiintiöpaikkojen jälkeen vapaat paikat jakautuvat nuorisovaaleissa saatujen äänien perusteella.

Nuorisovaltuuston asema kunnallisessa päätöksenteossa 

Sastamalan Nuorsiovaltuusto osallistuu kunnalliseen päätöksentekoon aktiivisesti. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeudet kaikissa Sastamalan kaupungin toimielimissä ja lautakunnissa, Kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä kaupunginvaltuustosssa nuvalla on 2 edustajaa ja muissa toimielimissä 1. Lisäksi nuorisovaltuuston edustajia voidaan pyytää tarvittaessa asiantuntijoiksi erilaisiin kaupungin työryhmiin. 

Kokouksien ulkopuolella nuva antaa kaupungille merkityksellisiä aloitteita ja tekee lausuntoja koskien nuorten asioita. Virike aloitteelle voi syntyä nuvan tai muiden nuorten vaikuttajaryhmien keskuudessa tai se voi tulla myös tavalliselta sastamalaiselta nuorelta. Jos siis jokin asia kaihertaa mieltäsi, ei kun ottamaan yhteyttä nuorisovaltuutettuihimme tai vaikka laittamaan sähköpostia. 

Nuorisovaltuuston yhteistyötoiminta 

Nuva tekee yhteistyötä muiden nuorten vaikuttajaryhmien kanssa. Sastamalassa kiinteää yhteistyötä tehdään koulujen oppilaskuntien kesken. Monesti nuva ja oppilaskunnat osallistuvat yhdessä tapahtumien järjestämiseen. Nuva ja oppilaskunnat voivat ajaa myös yhdessä nuorten asioita. Maakuntatasolla yhteistyötä kehitellään Pirkanmaan muiden nuvien kanssa Pirkanmaan Nuorisofoorumin tapaamisissa. 

Sastamalan Nuorisovaltuusto 2021

Veeti Pyhältö (pj), Jessica Ossberg (vpj),  Lilli Mattila, Helmi Mäkelä, Katariina Mäkinen,  Atte Ollila, Helga Rantanen, Miia-Maria Mäkinen, Topi Pihlajamäki,  Sanni Rasinperä, Maria Hietanen, Eevertti Alanko, Siiri Kulju, Elli Halme, Mats Uotila, Jarkko Metsälä (sihteeri), Ilkka Krapi, Aapo Mäkitalo, Ninni Mattila sekä Juho Isonokari

Sastamalan Nuorisohallitus 2021

Veeti Pyhältö (pj), Jarkko Metsälä (sihteeri), Helmi Mäkelä, Helga Rantanen, Elli Halme, Jessica Ossberg, Atte Ollila, Topi Pihlajamäki ja Lilli Mattila

 

Nuorisovaltuuston  oma sähköposti: sastamalannuva@gmail.com

 

Toimintaa ohjaa koulunuorisotyöntekijä Tytti Peurala, puh: 0400 229 147, tytti.peurala@sastamala.fi


Ota yhteyttä

Täytä lomake ja klikkaa lähetä! Yhteydenotot ohjautuvat nuorisovaltuuston postilaatikkoon.