Sastamalan nuorisovaltuusto


Sastamalan 21-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan vaaleilla kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Toimikauden ensimmäisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan 9-jäsenisen Nuorisohallituksen. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 1.1.2018-31.12.2019. 

Nuorisovaltuusto kehittää lasten ja nuorten hyvinvointia ja palveluita sekä järjestää tapahtumia ja muuta toimintaa omalla alueellaan. Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokouksia on säännöllisesti noin kerran kuukaudessa, ja kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin Sivistyskeskus Uossolla.

 

Nuorisovaltuusto etsii Sykerock -tapahtumaan sponsoreita

Sastamalan nuorisovaltuusto etsii la 23.11.2019 Vexve Areenalla järjestettävään Sykerock -musiikkitapahtumaan sponsoreita.

Sykerock -musiikkitapahtuma on jo 11. kertaa Sastamalassa järjestettävä ikärajaton, päihteetön ja energiajuomaton musiikkitapahtuma, jonka pääjärjestäjänä toimii Sastamalan nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut. Tapahtuma toteutetaan pienellä budjetilla ja pitkälti talkootyöllä. Tapahtun tavoitteena on tuoda suomalaisen musiikin eturivin artistit omalla kylälle ja tarjota paikkakunnan lapsille sekä nuorille musiikkielämyksiä.

Mikä yrityksenne haluaa olla tukemassa tapahtuman toteutusta, pyydämme teitä täyttämään oheisen sähköisen lomakkeen täältä.

 

Nuorisovaltuuston asema kunnallisessa päätöksenteossa 

Sastamalan Nuorsiovaltuusto osallistuu kunnalliseen päätöksentekoon aktiivisesti. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeudet kaikissa Sastamalan kaupungin toimielimissä ja lautakunnissa, Kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä kaupunginvaltuustosssa nuvalla on 2 edustajaa ja muissa toimielimissä 1. Lisäksi nuorisovaltuuston edustajia voidaan pyytää tarvittaessa asiantuntijoiksi erilaisiin kaupungin työryhmiin. 

Kokouksien ulkopuolella nuva antaa kaupungille merkityksellisiä aloitteita ja tekee lausuntoja koskien nuorten asioita. Virike aloitteelle voi syntyä nuvan tai muiden nuorten vaikuttajaryhmien keskuudessa tai se voi tulla myös tavalliselta sastamalaiselta nuorelta. Jos siis jokin asia kaihertaa mieltäsi, ei kun ottamaan yhteyttä nuorisovaltuutettuihimme tai vaikka laittamaan sähköpostia. 

Nuorisovaltuuston yhteistyötoiminta 

Nuva tekee yhteistyötä muiden nuorten vaikuttajaryhmien kanssa. Sastamalassa kiinteää yhteistyötä tehdään koulujen oppilaskuntien kesken. Monesti nuva ja oppilaskunnat osallistuvat yhdessä tapahtumien järjestämiseen. Nuva ja oppilaskunnat voivat ajaa myös yhdessä nuorten asioita. Maakuntatasolla yhteistyötä kehitellään Pirkanmaan muiden nuvien kanssa Pirkanmaan Nuorisofoorumin tapaamisissa. 

Sastamalan Nuorisovaltuusto 2019

PJ Saana Uusi-Rauva,  Jemina Nikali, Iida Sarell, Saana Uusi-Rauva, Jessica Ossberg, Hertta Hongisto, Rasmus Korpela, Eemeli Laakso, Lilli Mattila, Helmi Mäkelä, Katariina Mäkinen, Miikka Oinonen, Atte Ollila, Niilo Pajuniemi, Veeti Pyhältö, Helga Rantanen, Lotta Vierula, Natalia Viljanen, Veera Mustapuro ja Kim Välimäki.

Sastamalan Nuorisohallitus 2019

PJ Saana Uusi-Rauva, Jemina Nikali, Helga Rantanen, Hertta Hongisto, Eemeli Laakso, Eeli Selin, Iida Sarell, Veeti Pyhältö ja Niilo Pajuniemi


Ota yhteyttä

Täytä lomake ja klikkaa lähetä! Yhteydenotot ohjautuvat nuorisovaltuuston postilaatikkoon.